שלושת הכוחות שמעצבים את עתיד התעסוקה
עתיד התעסוקה הוא נושא שנדון ללא הרף בתקשורת. שלושת הכוחות שמעצבים את עתיד התעסוקה הם גלובליזציה, אוטומציה ודמוגרפיה.
גלובליזציה: הגלובליזציה היא כוח שמעצב את עתיד התעסוקה מכיוון שהיא משנה את הדרך בה אנו עובדים. כאשר חברות מעבירות את הייצור שלהן למדינות עם כוח עבודה זול יותר, הן צריכות למצוא דרכים חדשות לעמוד בקצב שולי הרווח. זה מוביל אותם להעסיק יותר עובדים בחו"ל ועבודות במיקור חוץ.
אוטומציה: אוטומציה היא כוח שמעצב את עתיד התעסוקה כי היא כבר החלה לעצב אותה. עם התקדמות בבינה מלאכותית ורובוטיקה, חברות מסוגלות לייצר יותר מוצרים ללא קלט אנושי. המשמעות היא שפחות אנשים דרושים לעבודות ייצור אבל דרושים יותר אנשים לעבודות הקשורות לבינה מלאכותית או פיתוח רובוטיקה.
דמוגרפיה: דמוגרפיה היא כוח שמעצב את עתיד התעסוקה מכיוון שככל שהאוכלוסייה שלנו מזדקנת ומצטמצמת, יהיו פחות אנשים בכוח העבודה פנויים למשרות שיובילו
עתיד המשרות בשוק העבודה
עתיד המשרות בשוק העבודה הוא נושא שנוי במחלוקת חריפה. ישנם אנשים רבים המאמינים שמכונות ישתלטו על מקומות עבודה וישאירו בני אדם ללא תעסוקה. עם זאת, ישנם גם אנשים הטוענים כי אוטומציה תיצור מקומות עבודה חדשים והזדמנויות חדשות עבור בני אדם לעבוד עם מכונות.
האמת היא שאין דרך לדעת מה צופן העתיד לשוק העבודה, אבל חשוב להיות מודעים למגמות כדי להיערך לעתיד.
עתיד המשרות בשוק העבודה אינו ברור. עולם העבודה משתנה במהירות עם כניסתן של טכנולוגיות כמו בינה מלאכותית, רובוטיקה ואוטומציה.
ישנן דרכים רבות להשתלב בשוק העבודה. אחת הדרכים היא לנצל הזדמנויות חדשות שנפתחות בעולם העבודה עקב התפתחויות טכנולוגיות אלו. לדוגמה, אנו יכולים להכשיר את עצמנו מחדש למשרות הדורשות רמות גבוהות יותר של יצירתיות ומיומנויות חברתיות, כגון אלו במגזר האמנויות או החינוך. דרך נוספת היא למצוא נישה שבה טרם הוכנסה טכנולוגיה, למשל עבודה עם בעלי חיים או חקלאות. כך או כך, אפשר להיעזר בחברות כוח אדם, אשר נמצאות בקשר עם מגוון רחב וגדול של מעסיקים במגוון תחומים.
איך להתמודד עם אוטומציה ולמידת מכונה במקום העבודה?
אוטומציה ולמידת מכונה הן הטכנולוגיות החדשות והמשפיעות ביותר במקום העבודה. טכנולוגיות אלו הן חלק מחיינו כבר שנים. הם שימשו לייצור מערכות יעילות יותר ולשיפור איכות חיינו. אבל יש להם גם הרבה השלכות, אחת מהן היא שהם יחליפו הרבה מקומות עבודה בעתיד.
עלינו להתכונן לשינוי הזה על ידי שילוב הטכנולוגיות הללו בחיינו בהקדם האפשרי. כך נוכל לנצל את מה שהטכנולוגיות החדשות הללו מביאות לנו וללמוד כיצד להתמודד עם ההשלכות שלהן במקביל.
הצעד הראשון להתמודדות עם אוטומציה במקום העבודה הוא לוודא שאנחנו לא מאבדים את מקום העבודה שלנו. לדוגמה, אם אנחנו רואי חשבון, עלינו ללמוד מיומנויות ניתוח וקידוד נתונים כדי שנוכל לעבור לתכנות או למדעי הנתונים. כדאי גם לחנך את עצמנו לגבי הטכנולוגיות החדשות שישמשו במקום העבודה ולנסות להישאר מעודכנים בהן.
הצעד השני הוא לגלות היכן נחוצים מערכי הכישורים שלנו והיכן יש להם סיכוי להיות שימושיים בכוח העבודה העתידי. לדוגמה, אם אתה טוב בכתיבה, אז אתה צריך לחפש חברות שצריכות סופרים או לפתוח עסק משלך ככותב עצמאי. אם אתה טוב במתמטיקה, אז אתה צריך לחפש חברות שצריכות מתמטיקאים או לעבוד כאנליסט בחברה שצריכה מתמטיקאים. פנייה לחברות כח אדם יכולה להקל עליך בחיפושים ואולי אף לקבל החלטות.
מה עלינו לצפות מבינה מלאכותית ורובוטים בכוח העבודה העתידי?
אל לנו גם לחשוב על הבינה המלאכותית כתחליף לעבודה אנושית. הם פשוט מספקים סיוע לכוח העבודה על ידי היפטרות מעבודות מייגעות ואוטומציה של תהליכים בקנה מידה.
תפקידה של בינה מלאכותית בכוח העבודה העתידי הוא להיות כוח משלים, לא תחליף לעבודה אנושית. זה יעזור לבני אדם לבצע משימות מסוכנות או קשות מדי עבורם, כמו גם להשתלט על חלק מהמשימות שאנשים מוצאים שחוזרים על עצמם או משעממים.